IDENTITEITSDAG KATHOLIEK ONDERWIJS 2016

Identiteitsdag Katholiek Onderwijs 2016: Veerkracht & hoop, onmisbaar voor elke professional

9 nov 2016 | 10:00 – 16:30

Driebergen

Het geluk van kinderen en jonge mensen. Voor dat geluk zetten leerkrachten, docenten, medewerkers, schoolleiders en bestuurders zich dagelijks in. Hun schijnbaar onvermoeibare inzet voor kinderen en jonge mensen doet hen voortdurend balanceren tussen verandering en stabiliteit, tussen vasthouden en loslaten, tussen de te behalen doelen en de overduidelijke noden, tussen administratie en het werk in de klas, en ja, ook tussen werk en thuis.

Het beoefenen van evenwicht vraagt veerkracht van u als professional. Veerkracht is de kunst in verbinding te staan met uzelf en met uw persoonlijke bronnen van levenskunst, groei en betekenis. Het is de kunst om momenten van kwetsbaarheid, verlies, onzekerheid en verdriet én momenten van geluk, trots en kracht aan te nemen als een kans om te leren en om te groeien. Als mens. Als professional. Hierbij richten we onze aandacht niet alleen op de individuele professional, maar ook op de organisatie als geheel.

Veerkracht krijg je gratis en is niet voor niets. Dat moet je ontwikkelen. Het ontwikkelen van veerkracht hoort bij professionals in het onderwijs. Veerkracht ontstaat vanuit hoop en is verbonden met de eigen zingeving of spiritualiteit. Veerkracht vraagt immers dat we de ‘waartoe’-vraag weer gaan stellen. Het ontwikkelen van veerkracht heeft daarom ook te maken met bronnen van levenskunst.

Thema Veerkracht & Hoop
De Identiteitsdag Katholiek Onderwijs 2016 gaat over veerkracht en hoop. Daarvoor geven we het podium aan BERT ROEBBEN, theoloog en hoogleraar in Dortmund, die ons in zijn lezing meeneemt in het ontwikkelen van veerkracht vanuit hoop. En RINKA VAN ZUNDERT, oprichter van Leer- & Veerkracht, neemt u in haar lezing mee in haar werkwijze om veerkracht te bieden aan scholen, teams en leerlingen. Dagvoorzitter is JOANY KRIJT, rector Comenius College in Rotterdam.

Op de Identiteitsdag maken we ruimte om elkaar te ontmoeten, te leren van elkaar, inspiratie op te doen voor uzelf en voor uw school. We bieden een platform voor praktisch relevante initiatieven rond veerkracht in het katholiek onderwijs.

Twee workshoprondes waarin vanuit verschillende invalshoeken aan veerkracht gewerkt wordt, helpen om hierbij stappen te zetten. Aan het einde van de dag slaan we de brug naar ieders eigen praktijk.

U vertrekt veerkrachtig en geïnspireerd, met praktische tools voor uzelf en uw school of organisatie.

Wanneer
Woendag 9 november 2016

Waar 
Landgoed de Horst in Driebergen

Prijs

  • De identiteitsdag is gratis voor de leden.
  • Niet-leden betalen 75 euro.
  • Pabo’s die lid zijn van Verus kunnen personeel en docenten gratis laten deelnemen aan de dag. Studenten betalen 25 euro.

Meld u aan voor de Identiteitsdag Katholiek Onderwijs 2016

http://www.verus.nl/kalender/identiteitsdag-katholiek-onderwijs-2016-veerkracht-hoop-onmisbaar-voor-elke-professional